Curs Valutar BNR

 ,

Categoriile secţiunii

Articolele mele [8]

Sondaj city-constanta

Cum vi se pare Constanta ?
Total răspunsuri: 37

city-constanta.ucoz.com


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Ziare city-constanta

 • Cuget Liber

 • Telegrafonline

 • Ziua de Constanta

 • Locuri de munca vacante in Constanta

 • AJOFM Constanta

 • Catalog cu numerele de telefon şi adrese pentru companiile din oraş in Constanta

 • Constanta catalog firme

 • Stirile orasului

  Principală » Articole » Articolele mele

  Ce ţine pe loc „modernizarea“ Peninsulei
   
  Proiectul de reconstrucţie completă şi modernizare a Peninsulei este cuprins în noul Plan Urbanisic Zonal. Reabilitarea zonei, aşa cum o văd arhitecţii Primăriei Constanţa, presupune însă ridicarea şi de construcţii noi.


  Practic, din noul PUZ reiese că pe falezele Plajei Modern, între Portul Tomis şi Bd-ul Ferdinand, vor fi construite blocuri de P+10, P+25 şi P+30. Arhitectul Mirela Băncescu, reprezentantul firmei care a lucrat la elaborarea PUZ, a precizat anul trecut, în cadrul unei dezbateri publice privind Peninsula, că „zona de taluz din nord-estul Peninsulei, dinspre Portul Tomis, este proprietate privată, iar proprietarii doresc reglementare de PUZ, în vederea construirii”. Potrivit acesteia, blocurile vor avea trei registre şi vor fi păstrate culoare de vizibilitate cu ieşire spre mare.


   

  „Planul Urbanistic Zonal nu este încă aprobat. El nu are avizul de mediu. Se vor face mai multe studii de impact, geotehnice şi de protecţia a biodiversităţii. Sigur că zona se poate dezvolta, dar legea zonei costiere prevede dezvoltarea durabilă a acesteia”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Constanţa, Lavinia Monica Zaharia.


  Fără aviz de la Comisia Zonală a Monumentelor
  Comisia Zonală a Monumentelor din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură a refuzat să acorde aviz-ul PUZ-ului reactualizat. „Noi am solicitat tot timpul reducerea regimului de înălţime la P+2 peste cornişa actuală şi nu P+10, P+25, P+30, astfel încât silueta să rămână perceptibilă. Să existe perspective spre mare a tuturor străzilor, astfel încât să nu fie obturate. De asemenea, monumentele vizibile de pe cornişă trebuie să rămână vizibile. Degeaba se propune o promenadă pe cornişă dacă obturăm monumentele privind în faţă clădirile înalte. Din acest punct de vedere, PUZ-ul nu a primit încă avizul Comisiei Zonale a Monumentelor. Abia apoi trebuie să plece la Ministerul Culturii. În Peninsulă se află mai mult de jumătate din monumentele istorice ale oraşului”, a precizat arh. Laura Tudosie, de la Direcţia Judeţeană pen-tru Cultură şi Patrimoniu Naţional Constanţa.  Italienii reiau procedurile de avizare
  Deja o parte a malului împădurit, dar şi a plajei Modern a fost împrejmuită şi va pieri sub blocurile pe care le vor construi în zona Eminescu italienii de la Fin.Co.Ge.Ro.Spa. „Acolo erau deja avizate de APM proiectele pentru trei blocuri şi un hotel. Recent, însă, investitorii au schimbat şi acum au un singur proiect, pentru care se va relua procedura de avizare”, a mai explicat directorul APM Constanţa, Lavinia Monica Zaharia.

  Categorie: Articolele mele | Adăugat de: Mesac (2013-01-11) | Autor: mesac
  Vizualizări: 234 | Rating: 0.0/0
  Total comentarii : 0
  Prenume *:
  Email *:
  Cod *:

  Formularul pentru autentificare

  Publicitate

  Chat-constanta

  Anunturi Constanta
  www.imobiliare.ro


  Imobiliare