Curs Valutar BNR

 ,

Calendar

«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Sondaj city-constanta

Cum vi se pare Constanta ?
Total răspunsuri: 40

city-constanta.ucoz.com


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Ziare city-constanta

  • Cuget Liber

  • Telegrafonline

  • Ziua de Constanta

  • Locuri de munca vacante in Constanta

  • AJOFM Constanta

  • Catalog cu numerele de telefon şi adrese pentru companiile din oraş in Constanta

  • Constanta catalog firme

  • Obiective turistice


    Faleza Cazino Constanta


    Nelipsit din pozele de vacanta ale turistilor si din vederile care amintesc de litoral, CAZINOUL din Constanta este fara discutie emblema orasului. O cladire impunatoare care emana inca aerul perioadei sale de glorie, Cazinoul "vegheaza" tarmul Marii Negre de peste 130 de ani.

    Incepturile Cazinoului se leaga de trecerea Dobrogei sub administratie romaneasca, fiind prima cladire ridicata la malul marii dupa incheierea dominatiei otomane. Mai precis, piatra de temelie a Cazinoului a fost pusa in anul 1880. La acea vreme asezamantul era amplasat langa Farul Genovez si era construit pe structura de lemn, iar la exterior era captusit cu scandura. In interior erau amenajate o sala de dans, doua sali de jocuri si doua sali de lectura, unde vizitatorii puteau citi presa locala, nationala si internationala.

    In ciuda criticilor, Cazinoul este inagurat cu mult fast pe 15 august 1910 in prezenta principelui Ferdinand. Luand in considerare costurile mari de intretinere a cladirii, la 15 martie 1911 oficialii locali autorizeaza jocurile de noroc, iar Cazinoul este dotat cu 2 mese de biliard si 7 mese pentru jocurile de carti.

    La putin timp de la inaugurare, Cazinoul de la malul marii devine unul dintre cele mai cunoscute stabilimente de acest gen din Europa. In interior, era un loc luxos, cu pereti frumos decorati, candelabre sofisticate, covoare scumpe si mobilier din esente alese. Accesul in aceasta lume exclusivista le era permis doar persoanelor cu dare de mana si tinuta distinsa.

    Luxul Cazinoului si mirajul jocurilor de noroc atrageau oameni bogati din toate colturile lumii, veniti incognitor pe meleaguri romanesti. In salile Cazinoului se traia intens, iar drame se consumau adesea! Nu putini au fost cei care, ruinati la masa de joc, si-au gasit sfarsitul aruncandu-se in valurile marii sau punandu-si capat zilelor intr-o camera de hotel.

    In timpul Primului Razboi Mondial, Cazinoul din Constanta a functionat ca spital, insa a revenit la destinatia sa initiala in perioada interbelica. La inceputul anilor '80, Cazinoul a "suferit" ultima renovare, moment in care i-au fost adaugate noi decoratiuni si vitralii.

    In prezent, cladirea Cazinoului "strajuieste" malul marii, asteptand sa-si recapete stralucirea de odinioara. El poate fi vizitat gratuit, insa o astfel de incursiune necesita o atentie sporita, avand in vedere starea actuala a edificiului. Chiar daca ponosit de trecerea timpului si cazut in nepasarea autoritatilor locale, interiorul Cazinoului adaposteste inca marturii ale luxului de inceput de secol XX.



    Portul Tomis


    Portul Turistic Tomis se afla in vecinatatea plajei Modern dar si a mai multor obiective turistice precum Cazinoului din Constanta, Statuia lui Ovidiu, Acvariul .

    Este locul unde poti admira yachturi sau ambarcatiuni cu vele venite din diverse colturi ale lumii dar si pentru a gusta preparate specifice in restaurantele din apropiere.

    “Prin amplasamentul si infrastructura existenta, Tomis port ofera un potential ridicat de valorificare a turismului nautic, activitati sportive si de agrement, constituind un adapost pentru ambarcatiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activitati sportive, ca de exemplu regate care se desfasoara pe durata a mai multor zile”.

    PORTUL TURISTIC TOMIS este una dintre locatiile celebre ale orasului Constanta atat pentru turisti, cat si pentru localnici. Indiferent de sezon, zona portului Tomis este alegerea pe care o fac cei care doresc sa admire mare, fie din masina, fie printr-o plimbare lejera. Accesul catre port se face foarte usor prin intermediul unei strazi care coboara pana in "buza" golfului, chiar in zona in care se "odihnesc" yachturile luxoase si ambarcatiunile cu vele.

    Pe malul apei sunt amenajate numeroase terase si restaurante cochete care servesc preparate pescaresti. Din portul Tomis, chiar din zona teraselor, porneste o sosea ingusta care, mergand pe marginea apei, va conduce catre celebra plaja constanteana Modern. Pe timpul verii, golful din portul Tomis este vizitat adesea de grupuri de delfini, atrasi poate de frumoasa fantana arteziana din mijlocul apei sau chiar de turistii care se plimba linistiti pe mal.

    Pe langa faptul ca este un loc potrivit pentru relaxare, Portul Tomis este locatia ideala pentru organizarea unor activitati de agrement nautic. Autoritatile locale intentioneaza ca pe viitor sa transforme Portul Tomis intr-o destinatie importanta pentru navele de agrement costiere care naviga de-a lungul litoralului romanesc, cu escale spre sud la Eforie, Costinesti, Neptun, Mangalia sau spre nord, la Mamaia si Midia.



    Acvariu Constanta


    ACVARIUL este amplasat pe malul marii, chiar in fata impunatorului Cazino constantean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanta a fost pentru o lunga perioada de timp prima si singura institutie publica de acest gen din tara noastra.

    Cladirea care gazduieste acvariul a fost construita la inceputul secolului XX ca anexa a Cazinoului si a functionat ca restaurant pana la reamenajarea ei pentru destinatia actuala . Spatiul expozitional al Acvariului este destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica, dar si unor expozitii temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica si pescuit marin.



    Spectaculos in cadrul acestei sectiuni este bazinul care adaposteste o impresionanta colectie de sturioni, renumita pentru longevitatea exemplarelor. Interesante pentru vizitatorii care trec pragul Acvariului constantean sunt si speciile de pisica de mare, scorpia si dragonul de mare, stelutele de mare, calutul, acul si ata de mare, corosbinele si cocoseii de mare, etc.

    Sectia Dulcicola prezinta specii de pesti si nevertebrate de apa dulce, care populeaza baltile si lacurile litoralului romanesc si apele Deltei Dunarii: ciprinide, crap, caras, rosioara, babusca, platica, sunt prezentate si rapitoare ca somn, salau, biban si stiuca.

    Sectia Pesti Exotici este o adevarat incantare pentru vizitatorii Acvariului. In bazinele sale inoata varietati de pesti care apartin diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale si subtropicale: varietati de peste Piranha, pestele cutit, pestele inger, pestele lopata, pestele pisica si multe alte tipuri de pesti cu un colorit bogat.

    Taxa de acces in cadrul Acvariului din Constanta este de aproximativ 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru studenti, iar pentru copiii cu varsta de sub 5 ani intrarea este libera.



    Delfinariu Constanta



    Delfinariul din Constanţa şi-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din ţară şi prima din sud-estul Europei la acea dată. În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit, se organizează demonstraţii cu delfini şi lei de mare.

    În Marea Neagră trăiesc trei subspecii de delfini, şi anume: marsuinul, delfinul comun şi afalinul. Delfinariul Constanţa a găzduit în bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagră. Primii au fost marsuinii (Phocoena phocoena relicta) şi delfinii comuni (Delphinus delphis ponticus), iar în urmă cu aproape 20 de ani au fost aduşi şi afalinii sau delfinii mari cum mai este numită specia Tursiops truncatus ponticus.

    EXPOZITIA DE PASARI EXOTICE

    În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1982, a intrat în circuit turistic Expoziţia Păsări exotice şi de decor amplasată în imediata apropiere a Microrezervaţiei. Pe o suprafaţă acoperită de 100 mp, în voliere mari, cu compartimentare adecvată pentru hrană, cuibărit, zbor şi repaus pot fi admiraţi reprezentanţi ai diferitelor specii de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee şi America de sud.

    Expoziţia de Pasări exotice şi de decor, îmbogaţită an de an, oferă vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a se recrea într-un mod plăcut şi instructiv, putându-şi lărgi orizontul cunoaşterii asupra avifaunei diverselor zone bio geografice.Colecţia noastră reuneşte 16 specii de păsări exotice care corespund unui număr de peste 150 exemplare.

    PLANETARIUM

    Ca o fereastră deschisă permanent spre cer, Planetariul din Constanta este ca un "far" la malul Mării Negre.

    Primul obiectiv public de acest gen din ţara, luând fiinta în anul în care omul a reuşit sa "atingă" pentru prima dată cu piciorul Luna (1969), Planetariul destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului. O lume de dincolo de noi, alcatuită din stele, planete, meteori, galaxii şi altele ţi se dezvăluie, dar eşti ajutat să înveţi să călătoreşti printre ele folosindu-te de constelaţii, cele care contribuie la realizarea acestui tablou, "Cerul", care nu a suferit nici o restaurare în ultimii 2000 de ani.

    Planetariul din Constanţa a fost primul obiectiv din Complexul Muzeal de Stiinţe ale Naturii în actuala locaţie, în apropierea staţiunii Mamaia.

    Tarife copii, elevi si studenti : 7 lei

    Adulti : 14 lei


    Orar : Demonstatii 11:00. 15:00. 19:00

    Addresa : Bvd. Mamaia, nr. 255

    Telefon : 0241-481 243 ; 0241-481 230

    Website : Delfinariu Constanta



    Marea Moschee

    Marea Moschee din Constanta, cunoscuta si sub numele de “Moscheea lui Carol”, este un monument arhitectural construit intre anii 1910 si 1912

    Este pozitionata in centrul vechi al orasului (Piata Ovidiu), pe Strada Arhiepiscopiei nr. 5

    Pretul de intrare este accesibil, pana in 5 lei

    Construcția a fost începută în anul 1910, din inițiativa regelui Carol I, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din orașul Constanța. Lucrările s-au încheiat în 1912. Inaugurarea a avut loc în prezența regelui. Inițial s-a numit Moscheea Carol I, ulterior a fost redenumităMoscheea Mahmud al II-lea.

    Totuși, în prezent, credincioșii musulmani o numesc “Kral camisi” sau “Geamia Regelui”



    Farul Genovez Constanta


    FARUL GENOVEZ este un monument care poate trece foarte usor neobservat, insa frumusetea si importanta sa pentru istoria orasului Constanta sunt de necontestat. Farul Genovez este amplasat pe faleza orasului, intre Cazino si fostul Hotel Carol (astazi, Comandamentul Marinei).

    In ciuda numelui, monumentul nu are nimic in comun cu genovezii. Intr-un articol pe tema istoriei Farului Genovez, publicat in anul 2004 intr-un ziar local, jurnalista Maria Comanita Cica, mentiona ca: "Genovezii au poposit si in portul constantean dar nu au cladit aici niciun far. Renumele lor de stapanitori ai marilor a strabatut veacurile, iar constructia acestui far le-a fost atribuita deoarece se incetatenise ideea ca tot ce este mai bun prin porturile Orientului li se datoreaza."

    In acelasi articol este citat scriitorul Petre Covacef care, in lucrarea sa "Povestea Farului Genovez", povesteste ca "mai degraba numele de genovez vine de la un calificativ care a fost acordat de turcii care au ocupat Dobrogea pana in 1878. Turcii care se aflau atunci pe aceste locuri, oameni modesti in traiul lor si in constructiile de locuinte ramase de la ei, au fost impresionati de constructiile mai mari intalnite la Constanta incepand cu secolul al XV-lea [...].

    Impresionati de zidurile groase intalnite in mai multe locuri din Constanta le-au denumit in graiul lor, Geneviz Calee (cetate genoveza). La Constanta au existat mai multe constructii care au purtat numele de Chei genoveze, Magazii genoveze si nu se putea ca o constructie de far sa nu se numeasca Far Genovez."

    De-a lungul istoriei pe locul actualului stabiliment au mai functionat alte doua faruri. Ultimul dintre ele a fost reconstruit intre anii 1858 si 1860 de catre un inginer francez de origine armeana care a poposit in Constanta dupa incheierea razboiului Crimeei, intemeindu-si aici o familie. Astfel s-a nascut frumosul Far Genovez!

    Monumentul are o inaltime de 16 metri, forma octogonala si este construit din blocuri de piatra naturala, cioplite pe toate fetele si unite intre ele cu mortar facut din var si nisip de mare amestecat cu scoici. Farul se continua cu o cupola metalica cu opt geamuri din care era proiectata lumina. La randul sau, varful cupolei este decorat cu elemente care indica punctele cardinale. In interior se afla o scara in forma de spirala, cu 53 de trepte, care ne conduce catre cupola metalica. Forma octogonala este cea care ii ofera farului o nota de unicitate, facandu-l sa fie o constructie orginala.

    Farul ii calauzea pe marinari cu ajutorul luminii sale albe care se inalta la 21 de metri deasupra marii si avea o vizibilitate de circa 5 kilometri in larg.

    Spre deosebire de alte constructii de acelasi tip, lumina farului de la Constanta nu se rotea. Stabilimentul a functionat pana in anul 1905, atunci cand a fost inlocuit cu un far modern, devenind in acel moment unul dintre cele mai cunoscute si pitoresti monumente ale orasului Constanta.



    Formularul pentru autentificare

    Publicitate

    Chat-constanta

    Anunturi Constanta
    www.imobiliare.ro


    Imobiliare