A început reabilitarea centrului vechi al
Constanţei. Este primul pas de a readuce cartierul cu cea mai multă
istorie într-o stare decentă. Străduţele-i pline de gropi, trotuarele
distruse, casele vechi şi dărăpănate ar putea recăpăta, în sfârşit,
strălucirea de odinioară. Lucrările, făcute de Primăria Constanţa, pe
bani europeni încep de la refacerea reţelei de canalizare şi apă
potabilă, refacerea reţelei de iluminat public, până la reconfigurarea
anumitor străzi şi zone. Însă, odată refăcută infrastructura,
autorităţile ar putea să-şi pună în aplicare şi planurile de
„modernizare” a Peninsulei prin construirea de blocuri turn pe faleze.
Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central. Pe de altă parte, bugetarii primesc o veste proastă. Jumătate din numărul posturilor de conducere din ministere şi agenţii vor fi desfiinţate până în martie.
Constănţenii au încă un loc de distracţie! În faţa City Park Mall s-a deschis, sâmbătă, un nou patinoar, aşadar până în primăvară sunt aşteptaţi şi acolo toţi cei care iubesc să-şi petreacă timpul liber pe gheaţă.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, prin intermediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, a demarat lucrările de reabilitare la podul de la IPMC
În urmă cu patru ani, Primăria Constanta a demarat proiectul de construcţie a locuinţelor ieftine destinate tinerilor pe strada Baba Novac. În cadrul programului, antreprenorii implicaţi au ridicat blocurile şi au vândut apartamentele şi garsonierele la preţul de construcţie.
Pe 5 octombrie, la sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, începând cu ora 10.30, are loc audierea publică cu tema: „Monumente istorice din Constanţa. Soluţii de finanţare pentru reabilitare”.